J' - Orättvisa och rättvisa.

Vissa har allt, tror man. Vissa har 'the looks that money can't buy', vissa har allt man kan önska. Vissa har begåvning, och allt det andra.
Men så kommer alla de som tror de inte har ett skit, de som lever i skuggan av de som har allt. De blir de som blev över liksom.

Du kan säga att du mår dåligt för att dina föräldrar blivit arga på dig, du kan säga att du mår dåligt för att du bara har ett par vänner. Men hallå, är det ens problem? Svar nej.

De som säger att de mår dåligt för att deras föräldrar slår dem, de som säger att de mår dåligt för att man inte ens orkar gå upp på morgonen för att man vet helt säkert att man inte kommer bli accepterad i skolan, de som säger att de mår dåligt för att ens förälder är knark/alkohol missbrukare, de som säger att de mår dåligt för att ens bästa vän tagit livet av sig, och tror att det var ens egna fel. De personerna mår dåligt. På riktigt. Men de flesta vågar inte erkänna det, varken för sig själva eller någon annan. De flesta tror att det löser sig, att allt är bra. Att det finns folk som har det värre.
Men kom igen, om din farsa skulle slå dig bara för att han inte mår bra, om din farsa skulle säga att du är oönskad, att du inte borde finnas i denna världen. Skulle inte du bli sjukt ledsen, deprimerande och få skitlågt självförtroende?

 

Så vem har det bäst? Den som tror den blir över, den som lever i skuggan av någon annan, den som faktiskt KAN bli någon men tror inte på det själv, eller den vars farsa slår en, trycker ner och skit?

Vem tror du mår sämst? Den vars föräldrar blir en aning arg på en för att man skolkade en lektion, eller den vars förälder har ett dåligt förhållande till alkohol eller knark?

 

Tänk efter innan du säger att du mår dåligt, tänk efter innan du säger att du inte orkar leva livet längre. Egentligen har vi allt att leva för, vi får lyssna på vilken musik vi vill, vi får klä oss som vi vill, vi får göra vad vi vill, vi får träffa de personerna vi vill...

Tänk efter innan du säger något. Och du är inte ensam om att må dåligt, världen är stor.

 

Sky's the limit.


Kommentera

Lätta ditt hjärta:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0